Kala az illegális vad kereskedelem áldozata lett, sok fiatal medvéhez hasonlóan. A kicsi bocs szerencsére megmenekült, és visszakerülhet oda, ahová való.

 

Kala anyját valószínűleg orvvadászok ölték meg, őt pedig eladták egzotikus állatként. Szerencsére megvásárlója hamar rájött, hogy egy medve nem éppen az az állat, amit kedvencként lehetne tartani, Kala így a borneói medveotthonba került.  Bár kevés időt töltött a bocs átmeneti helyén, mégis teljesen lefogyva és alultápláltan került a szakemberekhez.

Kala hamar felépült az otthonban, a gondozók pedig jutalomként egy erdei sétára vitték. Az eredmény pedig féktelen izgalom.

 

A képeken látszik, hogy Kala hihetetlenül élvezi újdonsült szabadságát, és nem győzi feltárni azokat az újdonságokat, amiket az erdő tartogat számára. Boldogan harapdálja az ágakat, forog a fűben, és játszadozik, ahogy egy bocsnak azt tennie kell.

 

Kala energikus lett, játékos és kíváncsi. Kedvenc tevékenységei közé tartozik az ásás, a földevés és egyszerűen a játék. - mesélték a gondozói.

 

Kala gyors ütemben fejlődik, napról napra jobban boldogul az erdőben, így ha a gondozói is úgy látják kap egy második esélyt, hogy végleg visszakerüljön a vadonba. Oda, ahová való.

Fotó: Facebook/Bornean Sun Bear Conservation Centre (BSBCC)